La Vall d’en Bas i la UdG publiquen un vídeo sobre els reptes educatius i socials post-coronavirus

Els dies 29 i 30 de maig, la Vall d’en Bas havia d’acollir el primer seminari de la Càtedra de Renovació i Innovació Pedagògica Universitat de Girona – Can Trona. Davant la impossibilitat de celebrar aquest acte pel context d’emergència sanitària, l’ajuntament del municipi i la UdG han editat un vídeo amb la participació de diferents professionals de l’àmbit educatiu. Tots ells reflexionen al voltant dels reptes que sorgeixen arran de la pandèmia del coronavirus.

Jordi Feu, Director Càtedra RP sociòleg i pedagog: Si durant la fase més crítica de la pandèmia hi ha hagut capacitat per aturar el planeta i redimensionar la sanitat pública, vull pensar que hi haurà coratge i valentia per redreçar la situació. Això només es pot fer si posem el llindar al lloc que pertoca perquè cap ciutadà quedi al marge dels estàndards de benestar en ple segle XXI  post-coronavirus. No cal dir que l’educació és un pilar essencial.

Eva Sargatal, especialista en educació infantil: Penso que aquesta situació ens porta a repensar el ritme que portàvem, el que portem i el que volem portar. És important pensar si a les escoles estem posant en valor la vida quotidiana, aprendre dels detalls, gaudir de les relacions properes, aprofitar l’inesperat…

Lluís Amat, Alcalde de la Vall d’en Bas: I la pregunta serà també, hem de parlar del tercer impuls de la renovació pedagògica?

En un moment en què el canvi educatiu pren un nou sentit, l’organització ja ha anunciat que les activitats previstes en el marc del seminari es traslladen als dies 2 i 3 d’octubre.