L’Ajuntament de Maià de Montcal celebra un ple presencial en la fase 1 del desconfinament

L’equip de govern de Maià de Montcal ha esperat una setmana per celebrar el ple de maig dins la fase 1 del desconfinament. Els set regidors i el secretari s’han assegut al saló de sessions mantenint la distància de seguretat, utilitzant inclús algunes cadires reservades al públic.

Joan Gainza, alcalde de Maià de Montcal: Havia de ser la setmana passada, però com que estàvem en fase 0 vam preferir esperar a la fase 1. A partir d’aquí hi ha unes mesures de seguret, distàncies, i tothom amb mascareta.

En aquesta sessió del ple municipal, l’equip de govern ha aprovat inicialment el Pla director d’abastament d’aigua.

Joan Gainza, alcalde de Maià de Montcal: A partir d’aquí suposo que l’empresa concesionaria mica en mica haurà de fer les adequacions per complir aquest pla.

L’Ajuntament de Maià de Montcal espera que amb la desescalada de la crisi del coronavirus es desbloquegin també les subvencions de les administracions supracomarcals per engegar actuacions, com la primera fase de millora del carrer Girona, en el tram que coincideix amb l’entrada del poble. Es vol arranjar l’asfaltat, millorar els serveis i habilitar voreres més amples i sectors enjardinats davant els habitatges. L’equip de govern ha demanat que el Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat, que s’havia de resoldre aquest mes de maig, cobreixi els aproximadament  260.000 euros en què s’ha pressupostat l’obra.

Joan Gainza, alcalde de Maià de Montcal: Jo espero que passat l’estiu tinguem resposta per part de la Generalitat. És un avantprojecte, per dir-ho així, i si ens donen l’ajuda llavors podrem fer el projecte definitiu, farem participació ciutadana, etc.

Amb quatre positius per coronavirus des de l’inici de la pandèmia, l’Ajuntament que dona servei als prop de 450 habitants de Maià de Montcal se sent satisfet del comportament dels veïns, complint la normativa, durant la crisi de la COVID-19.