L’Ajuntament d’Olot rep 38 peticions per ampliar i habilitar terrasses o espais de degustació

Des de l’inici de la fase 1, els bars i restaurants d’Olot han tingut la demanda suficient per tornar a omplir les terrasses.

Jordi Tallant, Cafè Restaurant El Mig9: Sobretot el primer dia, dilluns, es va notar moltíssim. La gent tenia ganes de sortir.
Cristina Lorenzo, Ca la Tina: Hi ha gent inclús que s’espera que s’aixequi gent per poder seure a les taules.

Amb les limitacions pròpies de la crisi del coronavirus, de distància entre taules, neteja i desinfecció, els feia falta una mesura com la que han acordat els grups municipals a l’Ajuntament, per autoritzar l’ampliació de terrasses o l’habilitació de noves en espais on fins ara no n’hi havia hagut. El consistori no en cobrarà la taxa.

Cristina Lorenzo, Ca la Tina: Hem demanat permís per ampliar la terrassa i posar quatre taules aquí al passeig de Sant Roc. Com que ara comença a haver-hi moviment, és una manera d’incrementar els ingressos, perquè la situació que hi ha hagut ha estat complicada.

Jordi Tallant, Cafè Restaurant El Mig9: A mi m’encanta com ha quedat. Si m’ho pogués permetre ho tindria sempre així però, és clar, el cost de tenir aquest espai s’incrementaria molt.

Des de divendres, quan l’Ajuntament va començar a permetre l’entrada d’instàncies, fins aquest dimecres al matí, el consistori ja ha rebut 38 peticions d’ampliació d’espai per a les terrasses, habilitació de noves o d’espais degustació per a comerços que no disposen de llicència de bar o restaurant.

Aniol Sellabona, regidor de Via Pública de l’Ajuntament d’Olot: Nosaltres estem intentant precisament de facilitar, de buscar aquest equilibri entre la mobilitat de vianants, els vehicles i l’ocupació de via pública de les terrasses perquè la nostra intenció és que comenci haver-hi activitat amb seguretat.

L’Ajuntament revisa aquests dies les peticions cas per cas. Les autoritzacions es podran fer oficials a partir de l’aprovació de la mesura, aquest dijous al ple municipal.