El Festival Cornamusam se celebrarà aquest cap de setmana de manera simbòlica

Aquest dijous havia de celebrar-se la 29a edició del Festival Cornamusam, que a causa de la crisi del coronavirus, s’ha traslladat a l’última setmana d’agost, sempre i quant les circumstàncies ho permetin.

Tot i això, des de El Til·ler han volgut celebrar el Cornamusam d’una manera simbòlica adaptada a l’estat d’alarma aquest cap de setmana, una manera de que la música popular, sempre lligada a l’activitat al carrer, trobi la manera de seguir present en una situació tan difícil com aquesta

Àlvar Borrell, El Til·ler: Teníem moltes ganes de mantenir la flama encesa, de no deixar el cap de setmana buit de contingut perquè volem que sempre tinguem un petit recordatori de la música tradicional, la cultura popular, i que formi part de les nostres vides encara en una situació tan difícil com la que estem vivint aquests dies.

La primera de les accions està prevista per aquest mateix divendres a les 8 del vespre. A través del compte d’instagram del festival, es farà l’emissió de la interpretació de Muntanyes del Canigó, que sempre es tocava des del balcó dels espants de Sant Esteve. La voluntat de l’organització és que qui vulgui, pugui connectar uns altaveus al seu dispositiu i ajudar a que el sac ompli tots els racons de la ciutat per uns minuts.

A més, també es realitzarà un concert en línia. Els encarregats seran el trio Travelling Ratafia i serà aquest mateix dissabte. El trio, interpretarà peces tradicionals catalanes, gallegues i irlandeses amb una forta presència de les cornamuses, instrument protagonista del festival.

x