La comunitat musulmana de la Garrotxa insta a celebrar el final del ramadà en intimitat

El coronavirus ha afectat els costums de les comunitats religioses. És el cas dels musulmans, que tenen els oratoris tancats des que va començar la crisi sanitària. Ho fan per prevenir contagis, al no poder compartir la seva catifa per resar, i no poder garantir la distància de seguretat entre fidels. També tenen dubtes a l’hora de limitar els aforaments.

Rahal Hoummi, secretari de la Comunitat Islàmica de la Garrotxa: “És difícil controlar-ho. Qui redueix l’aglomeració del 30% i decideix qui pot entrar i qui no?”

Aquestes limitacions en les pregàries conjuntes afectaran al final del ramadà, que tindrà lloc aquest cap de setmana. Des de la comunitat, es demana que els creients celebrin la jornada en la intimitat familiar, i s’han passat indicacions als assidus a l’oratori a través de les xarxes socials.

Rahal Hoummi, secretari de la Comunitat Islàmica de la Garrotxa: “Cada família pot fer aquesta pregària, de forma única. La religió ho permet.”

La situació generada pel coronavirus també ha posat al descobert les reclamacions de la comunitat de disposar d’un espai propi on poder enterrar els familiars. A Olot, la comunitat afirma que l’Ajuntament té voluntat de trobar una solució per poder fer la cerimònia segons el ritu musulmà. Mentrestant, es podria adaptar un tros del cementiri per fer aquests enterraments.

Rahal Hoummi, secretari de la Comunitat Islàmica de la Garrotxa: “Al cementiri municipal hi ha un espai molt reduït, per a poder convertir-ho. Però potser pot funcionar com a solució d’emergència, mentre trobem una altra solució.”

Es considera que a la Garrotxa hi ha prop de 2.000 persones musulmanes.

Deixa un comentari