Alzamora Group compleix 120 anys d’història

Tal dia com avui, el 22 de maig de l’any 1900, Pere Alzamora va comprar una llibreria del carrer Clivillers d’Olot que tenia un petit taller de tipografia, com era habitual en aquell temps. Allà
va començar la impremta. Aviat, Alzamora va adonar-se que a la ciutat hi havia un nínxol de mercat no explotat: el de les capses de cartró.

Pere Alzamora, segona generació Grup Alzamora: Va veure que aquí a Olot hi havia molt de gènere de punt i utilitzava molta capsa. Normalment tot venia de fora, de Barcelona, etc. Llavors va pensar que tiraríem cap a les caixes enlloc de cap a l’impremta.

El 1951, Pere Alzamora moria i els seus fills es feien càrrec de l’empresa. Pere Alzamora fill acabava de fer 19 anys. De les capses es va passar a l’embalat i a l’ondulat. El 1963, l’empresa va comprar la primera màquina offset d’un color.

Pere Alzamora, segona generació Grup Alzamora: La teníem com una joia, tancada, que no li podia passar l’aire…

1965, el volum de negoci va obligar l’empresa a traslladar-se en una finca del carrer Pou del Glaç. Més tard, va arribar l’hora de deixar l’empresa en mans de la tercera generació. Pere Alzamora va fer de l’empresa un grup amb tres divisions, Gràfiques Alzamora, a Girona, i Cartolot i Alzamora Packaging, que va atorgar a cadascun dels seus tres fills. Amb els anys, Alzamora Packaging va traslladar-se a l’emplaçament actual.

A dia d’avui, el Grup Alzamora compta amb les empreses Alzamora Gràfiques, Alzamora Packaging, Alzamora Plàstic i Novotipo, ubicada a Portugal.

L’empresa que va començar amb 25 treballadors, ara és un grup empresarial que compta amb 240 treballadors, amb una facturació anual de 35 milions d’euros i una exportació superior al 20%, majoritàriament a França, el nord d’Àfrica i a Cuba, i ja està incorporant la quarta generació.

Pere Alzamora, segona generació Grup Alzamora: Una gran satisfacció d’haver posat els fonaments i haver preparat perquè tinguin una empresa i puguin desenvolupar una activitat. A més a més, fem un producte que és maco.

Deixa un comentari