La mortalitat a la Garrotxa es va triplicar al març a causa de la COVID-19

Jaume Casas, Funerària Besora: El que ens deien a nosaltres és que en veuríem algun de tant en tant, i n’hem vist un centenar de difunts de COVID, a part dels difunts normals que hi poden haver.  

La COVID-19 ha desbordat les previsions dels serveis funeraris de la Garrotxa. El Departament de Salut comptabilitza 93 defuncions per la malaltia des que va començar la pandèmia, però des de la funerària olotina Besora admeten que s’ha superat el centenar de morts. Les xifres del mes de març arriben a triplicar les que serien habituals.

Jaume Casas, Funerària Besora: L’impacte ha estat brutal, en els 15 dies del mes de març van haver-hi 62 defuncions, això equivalia a multiplicar per tres les que hi havien d’haver, i al mes d’abril, pràcticament duplicar, si fem el promig dels últims deu anys.

Amb la fase 1 de la desescalada els cementiris continuen tancats, però s’han reobert els tanatoris. S’hi poden fer enterraments amb un màxim de 15 assistents i també es permeten vetlles amb fins a 10 persones, en defuncions que no siguin per COVID-19.

x