Pepi Moreno,  Responsable del Servei de Neteja de l’hospital d’Olot: “Sense neteja i desinfecció no es pot fer res en un hospital”

En poc temps, les tasques de neteja i desinfecció s’han tornat de vital importància per prevenir el contagi de la COVID-19, i encara més en un espais com els centres sanitaris. La feina de les quaranta professionals de neteja de l’hospital d’Olot s’ha multiplicat, però també s’ha fet més visible.

Pepi Moreno,  Responsable Servei de Neteja Hospital Olot: Nosotras ya sabemos la importancia que tiene esta faena, pero ahora se ha visto mucho más de cara a la gente de dentro y de fuera. Sin limpieza y desinfección no se puede hacer nada en un hospital. No se pueden hacer intervenciones, ni seguir con los pacientes.

Tot i haver extremat les precaucions amb equips de protecció individuals, fins a set treballadores d’aquesta àrea han contret la malaltia.

Pepi Moreno,  Responsable Servei de Neteja Hospital Olot: Miedo teníamos todas, era tan desconocido al principio que tenias miedo de infectarte tu e infectar a tu familia, era muy estresante.

L’estrès ha anat quedant enrere a mesura que s’ha estabilitzat la xifra de casos positius, tot i que el protocol de neteja i desinfecció es manté igual d’estricte.

 

x