Els bars i restaurants dels municipis garrotxins poden rebre clients a l’interior a excepció d’Olot i quatre pobles

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest mateix matí diverses mesures en els municipis de fins a 10.000 habitants i densitat inferior a 100 hab/km2. Aquestes mesures, entren en vigor a partir d’aquest mateix divendres. Una de les més destacades és que els bars i restaurants dels pobles que compleixin amb aquests condicionants, poden atendre clients amb les condicions de la fase 2: a l’interior dels locals amb un aforament del 40%. Aquesta mesura, però, no beneficia tots els municipis garrotxins. Els que tenen una densitat de població superior, com Olot, Castellfollit de la Roca, Besalú, Les Preses i Sant Jaume de Llierca hauran d’esperar a la propera fase.

Joan Antoni Manzano, Hostal Mont-Rock de Montagut i Oix: Són unes normatives una mica difíciles d’entendre i és una mica complicat. Potser pot venir un mosso d’esquadra i pot dir-nos que això no es pot fer. A nosaltres ens sembla que continuarem obrint la terrassa igualment i esperar a la fase 2, a veure què.

Ramon Recort, Fonda Ca la Paula de Castellfollit de la Roca: El primer és la salt. Jo vull obrir amb totes les garanties pel meu personal i pels meus clients. No vull arriscar res.

Entre les mesures dictades per la disposició d’aquest divendres al matí, també s’eliminen les franges per fer esport i passeig per a totes les edats, inclosa les reservades per passeig o esport per a majors de 70 anys.

En els passeigs de menors de 14 anys pot sortir tota la unitat familiar junta, eliminant la restricció de màxim un adult per tres menors de 14 anys. Olot no entra en aquestes dues mesures per les característiques de la seva població.

Tant per passeigs de menors de 14 anys com per passeig o esport per a adults, es permet sortir fins a 5km del municipi als municipis limítrofes si també són de 10.000 habitants i densitat menor de 100 hab/km2.

 

x