L’Hospital d’Olot manté únicament tres pacients ingressats per coronavirus i reactiva les visites a les unitats 3 i 4

L’Hospital d’Olot es manté sense professionals que hagin donat positiu per COVID-19 a la Fundació en les darreres hores i baixa fina a tres el nombre de pacients ingressats amb coronavirus, després de registrar una nova alta hospitalària. En total, des de l’inici de la pandèmia s’han comptabilitzat un total de 109 altes de pacients amb coronavirus.

El centre sanitari ha informat que a partir de dilluns 25 de maig es reactiven les visites de familiars a les unitats 3 i 4 d’hospitalització, només de pacients que no siguin positius per COVID-19. Aquestes unitats és on hi ha actualment els pacients de traumatologia, ginecologia, cirurgia i medicina interna, també les parteres que han d’ingressar.

Les recomanacions per aquestes visites són que les realitzi només una persona amb una durada de 30 a 60 minuts. Les franges horàries per efectuar visites seran d’11 del matí a la 1 del migdia i de 5 a 7 de la tarda. També es demana higiene de mans i ús de mascareta quirúrgica abans d’accedir a la unitat.

Des d’aquesta setmana, l’àrea quirúrgica ja ha adoptat la seva activitat habitual i s’està portant a terme tota l’activitat programada prevista. Per garantir la seguretat de totes les intervencions quirúrgiques es fa una PCR als pacients abans de la cirurgia per confirmar o descartar la presència del virus i adoptar les mesures de seguretat més adequades.