El Til·ler difon per xarxes socials la tocada d’inici del Cornamusam per recordar el festival ajornat

El Til·ler, entitat organitzadora del Cornamusam, ha volgut recordar aquest divendres al vespre el Festival Internacional de la Cornamusa, que s’havia de celebrar aquesta setmana i que ha estat ajornat a causa de la crisi del coronavirus, amb la voluntat de celebrar-lo a l’agost.

Per recordar de manera simbòlica les dates oficials, s’ha interpretat la tradicional tocada d’inici de ‘Muntanyes del Canigó’, no des del Balcó dels espants de l’església de Sant Esteve, com és tradicional, sinó des del campanar del propi temple. La tocada ha estat emesa en directe a través del compte d’Instagram del Cornamusam.

El Til·ler havia convidat als olotins a amplificar el so de la cornamusa a través del seu mòbil, connectant-lo als altaveus, i ajudar així a propagar la melodia a diferents indrets de la ciutat. Alguns ciutadans han respòs a la crida, i la melodia de ‘Muntanyes del Canigó’ s’ha pogut escoltar en carrers com el Bellaire, la plaça Pia Almoina o el barri de Sant Pere Màrtir, mesclada amb el so de les campanes de les 8 del vespre.

https://www.instagram.com/stories/cornamusam/2314847475603292010/?hl=es

L’entitat organitzadora seguirà recordant de manera simbòlica l’esdeveniment aquest dissabte amb un concert que Travelling Ratafia oferirà a través del canal de Youtube del Festival Cornamusam. El trio de Sant Boi format per Ricard Ros, Marta Barbero i Luis Peixoto interpretarà peces tradicionals de Catalunya, Irlanda i Galícia.

x