La Garrotxa viu el primer cap de setmana d’àpats a l’interior de bars i restaurants dels pobles amb obertura desigual als diferents establiments

La Garrotxa ha viscut el primer cap de setmana d’àpats permesos a l’interior dels bars i restaurants dels municipis petits amb una obertura desigual entre els diferents establiments. Els restauradors dels pobles de la comarca s’han dividit entre els que han vist les oportunitats d’acollir clients a l’interior dels seus locals i els que han pensat que les limitacions i la complexitat de la normativa feien inviable la mesura.

L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa encara no disposa de dades per saber quants establiments han obert els seus locals aquest primer cap de setmana. Durant les primeres hores, semblava que l’oferta en bars i cafès ha estat més alta que entre els restaurants. A la carretera de Santa Pau, alguns restauradors s’han atrevit a obrir les portes dels seus locals, amb una demanda també desigual.

“La mesura ens ha agafat per sorpresa”, comentava aquest diumenge un restaurador del barri de Can Blanc de Santa Pau, “però com que comptem amb espai a l’interior, hem decidit provar com va i quina és la resposta dels clients. Estem a la seva disposició”.

Més al sud-est, al municipi de Mieres, la propietària d’un establiment ha obert l’interior del seu local amb ganes que el 40% de taules que pot servir compensi el 50% que ha de deixar lliure a la terrassa. “Hem obert amb moltes ganes, com si obríssim per primera vegada. Pensem que ja era hora”.

A l’Alta Garrotxa, el responsable d’un establiment manté la terrassa oberta els dissabtes al matí però esperarà a la fase 2 per obrir l’interior de l’establiment. “Si mires la lletra petita de la disposició, tens més per perdre que per guanyar”, assegura.

La disparitat d’opinions és palesa entre els responsables dels establiments dels 16 pobles de la Garrotxa que aquest cap de setmana tenien permès acollir clients a l’interior dels seus locals perquè la densitat de la població al municipi on estan ubicats no superava els 100 habitants per quilòmetre quadrat. Es tracta  la majoria de municipis de la comarca, a excepció de la capital, amb una població superior als 10.000 habitants, i els pobles de Besalú, les Preses, Sant Jaume de Llierca i Castellfollit de la Roca.