El Festival Cornamusam se celebra de manera simbòlica amb un èxit de participació

Les mesures sanitàries de la pandèmia del coronavirus, han impedit que aquest cap de setmana es pogués celebrar el Festival Cornamusam com és tradicional.

Així que aquest passat divendres, el sac de gemecs va poder sentir-se per tota la ciutat amb la interpretació de la tradicional tocada d’inici de ‘Muntanyes del Canigó’, enguany no des del Balcó dels espants de l’església de Sant Esteve, com és tradicional, sinó des del campanar del propi temple.

Tot i que el festival ja s’ha ajornat a finals d’agost, l’organització no va voler perdre l’oportunitat de celebrar, encara que fos de manera simbòlica, el Festival Internacional de la Cornamusa.

La tocada d’inici doncs, que es va emetre en directe a través del compte d’Instagram del festival, va propagar-se a diferents indrets de la ciutat gràcies a la col·laboració ciutadana.  Va poder escoltar-se en carrers com el Bellaire, la plaça Pia Almoina o el barri de Sant Pere Màrtir.

Àlvar Borrell, El Til·ler: Era una edició molt petita, molt humil. Però la resposta que hem tingut ha estat molt satisfactòria. Ha estat molt agradable com hi hagut un seguiment, com la gent s’ha connectat a veure la tocada d’inici virtual, com en diversos punts d’Olot s’ha pogut sentir la melodia.

La celebració va continuar dissabte a la tarda, quan el trio santboià Travelling Ratafia va emetre en directe un concert pel compte de YouTube del festival, interpretant un repertori de peces tradicionals de Catalunya, Galícia i Irlanda.

Àlvar Borrell, El Til·ler: Per nosaltres el més important de tot és haver pogut dedicar uns minuts o una estona a la música tradicional, a la defensa del so del sac de gemecs, a la presència de la música al nostre dia a dia encara que sigui en aquesta situació de confinament. Només per això la nostra valoració és bona.

 

Deixa un comentari