Els marxants de roba i complements tornen al mercat setmanal d’Olot amb mesures de prevenció contra la COVID-19

El firalet d’Olot ha recuperat aquest dilluns la quarantena de parades de roba i complements després de més de dos mesos. El retorn dels marxants, però, s’ha produït en condicions molt diferents a les d’abans de la pandèmia.

L’Ajuntament d’Olot ha demanat a les parades que regulin un punt d’entrada i sortida dels clients per evitar aglomeracions, i també és obligatori l’ús de guants i mascareta.

Francesc Jiménez, marxant: Tenim senyalitzat, amb l’entrada i la sortida, que es fiquin gel per remenar, totes les parades ho tenim això…

 Dolors Serra, veïna d’Olot: És el que necessitàvem, poder venir aquí, aixecar l’ànim, i veure que hi són, i són els mateixos.

 Els venedors de productes no essencials han pogut tornar a treballar als mercats no sedentaris amb l’entrada en vigor de la fase 1, però reconeixen que la seva situació encara és incerta.

 Maria Ximénez, marxant: Vam començar dissabte, no sé què passarà,  però estem contents.

 Joana Esteve, marxant: La veritat, conto que ens costarà molt, veig que molt malament. No crec que el mercat tinguem futur d’aquesta manera.

El consistori olotí ha repartit cartells informatius obligatoris a totes les parades. També recomana als compradors que circulin per la dreta i paguin amb targeta sempre que sigui possible.

x