L’Ajuntament d’Olot obre aquest dimecres el termini de presentació de sol·licituds per als Ajuts Olot 500

Aquest dimecres l’Ajuntament d’Olot obre el termini de presentació de sol·licituds per als Ajuts Olot 500, una línia de subvencions per ajudar a les activitats econòmiques que s’han vist afectades per la crisi del coronavirus.

Els ajuts,  consisteixen en una subvenció de 500€ compatibles amb altres ajudes. Se subvenciona la despesa de l’activitat que s’ha hagut de segur fent malgrat el tancament del negoci, com ara el subministrament de llum, aigua, gas, lloguer, salaris i Seguretat Social. El consistori ha destinat en aquesta primera convocatòria 205.000 euros, amb el compromís d’obrir-ne una segona si és necessari.

Estanis Vayreda, regidor Promoció Econòmica Aj.Olot: Un petit gra de sorra des de l’ajuntament per intentar que totes aquestes persones que han vist reduïts els seus ingressos, com ara comerços, petits restaurants, etc. que no han pogut treballar durant aquest període, que tinguin un petit ingrés que els pugui ajudar per passar millor aquests mesos.

La sol·licitud consta de dos passos, el formulari a través de la pàgina web de l’ajuntament i la presentació de la documentació. Com a mesura de prevenció de la COVID-19, el consistori demana que els dos passos anteriors es facin via telemàtica tot i que hi haurà la opció de fer-ho presencial al Casal Marià. Les bases de les ajudes les poden trobar al web de l’Ajuntament.

A més a més, la Taula de Treball de Grups Municipals d’Olot, reunida per cerca iniciatives que ajudin a la ciutadania a fer front als efectes negatius de la COVID-19, també ha acordat demanar el pagament voluntari del 100% del rebut de l’Impost de Béns Immobles (IBI) el proper 31 de maig a aquelles famílies que a dia d’avui s’ho puguin permetre.

Qui vulgui efectuar-lo, cal que enviï un correu electrònic a mesurescovid@olot.cat amb el nom i cognom, NIF i l’adreça del rebut que vol pagar completament.

L’avançament voluntari del 100% de l’impost, segons la Taula de Treball de Grups Municipals, ajudarà al consistori a impulsar noves iniciatives que contribueixin a mitigar els perjudicis socials i econòmics de la pandèmia a la ciutat.

 

 

x