Les cases rurals de la Garrotxa comencen a recuperar les reserves

Les cases rurals poden rebre turistes de la mateixa regió sanitària dins la fase 1 de desescalada. Les 90 que formen part de l’associació Garrotxa Rural estan a punt per fer-ho, però només una ha tingut reserves aquest cap de setmana: el Mas Guitart de la Vall de Bianya.

Per poder tornar a l’activitat, els establiments d’aquesta tipologia han hagut d’extremar la desinfecció d’espais i limitar l’accés a les zones comunes, entre d’altres mesures de prevenció.

Fèlix Castanyer, President Garrotxa Rural: Per llei hem reduït molt l’aforament. Molta gent el que fa és tenir dos clients un, o dos o tres. El tema piscines no s’ha concretat molt com s’ha de fer, però estem agafant l’exemple de piscines públiques, que l’aforament sigui amb molt poca densitat.

La majoria de cases rurals de Garrotxa Rural han hagut de cancel·lar o aplaçar la majoria de reserves fetes fins el mes de maig. Ara ja noten com va creixent l’interès per aquest tipus de turisme de cara a l’estiu.

Fèlix Castanyer, President Garrotxa Rural: No s’han confirmat reserves però hem tingut moltes solicituds, sobretot de cara al juliol i agost, inclús estades de setmanes. Creiem que quan la gent pugui sortir, el nostre producte la gent el buscarà.

Els propietaris de les cases garrotxines també confien en recuperar en properes fases els seus clients  habituals, provients de l’àrea metropolitana de Barcelona i França.

x