Tan sols una desena de bars i restaurants de la Garrotxa han ofert àpats al seu interior en el primer cap de setmana de la mesura

Aquest cap de setmana, els restauradors dels pobles de la Garrotxa s’han dividit entre els que han vist les oportunitats d’acollir clients a l’interior dels seus locals i els que han pensat que les limitacions i la complexitat de la normativa feien inviable la mesura.

A la carretera de Santa Pau, alguns restauradors s’han atrevit a obrir les portes dels seus locals, amb una demanda també desigual.

Pere Colom, Restaurant La Francesa: Ens va sorprendre molt perquè va ser el divendres al matí que ho vam saber. Tenim espai a fora i a dins. Al menjador fem taula sí taula no. Fem el que fem, no creiem que hi hagi gaire demanda fins més endavant. De fet, pensàvem obrir més tard però ja que tenim l’oportunitat, hem decidit provar-ho.

L’Associació d’Hostalatge ha percebut poca informació entre els clients potencials.

Gerard Xifra, president Associació Hostalatge de la Garrotxa: 8 o 9 establiments han obert l’interior dels seus locals. El que passa és que amb una afluència molt minsa.

Els que arribaven als establiments sí comptaven amb tota la informació.

Francesc Montero, client: Feia tant de temps que no ho fèiem que ja convé. Convé també tornar a reactivar l’economia a tot arreu. Tenim molta cura del que estem fent. Si es fa ben fet no hi ha cap problema.

Més al sud-est, al municipi de Mieres, Can Met ha obert l’interior del seu local amb ganes que el 40% de taules permeses a dins compensi el 50% permès a fora.

Fina Pujol, Restaurant Can Met: Amb tantes ganes com si fos el primer dia que comencem. Perquè ho necessitàvem, ho necessitàvem de debò. Els clients que s’aixequen desinfectar-ho tot, que es rentin les mans, els de dins que es posin mascareta.

Altres establiments, com Ca la Gracieta, prefereixen mantenir la terrassa oberta i esperar a obrir l’interior quan s’arribi a la fase 2 del desconfinament.

Albert Anglada, Restaurant Mercè Ca la Gracieta: Quan et donen unes directrius i unes bases a seguir, doncs no les pots complir en menys de 24 hores, ni en una setmana i encara menys amb el COVID-19. Les actuacions que et demanen, els protocols, tot per escrit, és inviable i estant en una setmana vista de la fase 2.

A la Garrotxa, a partir de la disposició del govern espanyol de divendres, poden obrir el seu interior els establiments de 16 pobles amb una densitat de la població menor de 100 habitants per quilòmetre quadrat. En queden fora Olot, amb una població superior als 10.000 habitants, i els pobles de Besalú, les Preses, Sant Jaume de Llierca i Castellfollit de la Roca, amb una densitat de població major a la permesa.

x