Algunes esglésies de la Garrotxa obriran les seves portes per oficiar missa aquest pròxim diumenge

Aquest diumenge les esglésies de la Garrotxa tornaran a obrir les seves portes als fidels que vulguin assistir a les misses. A la comarca, obriran les esglésies que formen part de l’Arxiprestat de l’Alt Fluvià, com Olot (amb el Santuari del Tura i l’església de Sant Esteve), la Canya, Les Preses i el Monestir de Sant Pere de Besalú. Mentre que les de Sant Feliu de Pallerols i Les Planes d’Hostoles, que pertanyen a l’Arxiprestat Ter-Brugent, de moment seguiran tancades.

Per assistir a la missa, s’hauran de tenir present tot un seguit de requisits. L’aforament serà limitat a un terç de la capacitat del temple, que serà desinfectat per a la ocasió. Serà obligatori l’ús de mascareta i es posaran a disposició dels fidels dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Pere Domènech, rector església de Sant Esteve d’Olot: Principalment primer, si hi ha persones grans, amb risc, estan oficialment dispensades de venir. La gent gran que vingui, tothom ha de venir amb mascareta i saber que hi haurà aquest aforament limitat a les esglésies.

Durant la celebració, s’evitarà el gest de pau i el contacte físic i per combregar, el mossèn repartirà la comunió a la mà de cadascú.

Pere Domènech, rector església de Sant Esteve d’Olot: El que s’aconsella és que la gent que vulgui combregar s’apropi a combregar amb la mascareta, la prengui amb la mà i es pugi una mica la mascareta a l’alçada de la boca.

Durant  la pandèmia del coronavirus, les esglésies també han hagut d’adaptar-se a les prohibicions i mesures de seguretat que van implantar-se com ara el tancament de les esglésies i la suspensió de totes les celebracions. A Olot, com a excepció, sempre s’ha mantingut obert durant dues hores al dia el Santuari del Tura.

x