La Diputació de Girona destaca el Consell d’Infants de Mieres com a exemple d’òrgan participatiu

Escoltem els infants per millorar els nostres pobles. És el missatge que la Diputació de Girona vol fer arribar als ciutadans, per conscienciar-los sobre la importància dels òrgans de participació infantil. L’ens provincial ha editat sis vídeos per donar a conèixer diferents iniciatives del territori. Un d’ells el protagonitza el Consell dels Infants de Mieres, que funciona des de fa més de tres anys, amb la implicació dels nens i nenes de l’escola Finestres.

 

Marta Teixidor, Tècnica Consorci Acció Social Garrotxa: És una manera de promoure la participació des de ben petits i petites, i també una manera que els adults ens adonem que també hi ha la infància, i les propostes que fan. Normalment pensem el món des de la perspectiva d’adults, i pensar-lo des del punt de vista dels infants és molt enriquidor.

Enric Domènech, Alcalde de Mieres: Sobretot pensant en que ells són present, però sobretot són futur.

Des del 2018, la Diputació de Girona compta amb el Grup de Treball de Participació i Infància, on hi participen càrrecs electes i tècnics de tota la demarcació. Entre ells hi ha el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i els ajuntaments de La Vall d’en Bas, Riudaura i Mieres. A través d’aquest grup, la institució dona suport a una cinquantena de projectes per potenciar el paper dels nens i nenes en la societat.