L’Hospital d’Olot podria reduir en un futur les proves PCR a pacients pendents d’una operació quirúrgica

Des d’aquest dilluns, l’àrea quirúrgica de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa treballa a ple rendiment. És una de les mesures adoptades pel centre amb la disminució de la pressió de la COVID-19 al centre, que ha permès atendre l’activitat programada prevista durant el confinament. Abans de fer cap intervenció, es fa una PCR als pacients per detectar si tenen el virus, per adoptar les mesures de seguretat idònies. En un futur, però, la pandèmia pot obligar a reduir la intensitat de les proves als afectats.

Jaume Heredia, director mèdic de l’Hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa: “De moment s’està fent a tots els pacients, però en un futur pot aplicar-se a un nombre més determinat d’afectats pendents d’operacions quirúrgiques. Ara per ara, però, es fa a tothom.”

També s’han reactivat les visites a familiars a les unitats 3 i 4 d’hospitalització a pacients que no tinguin COVID-19, com són els de traumatologia, ginecologia, cirurgia, parteres i medicina interna. Tenen una durada de 30 a 60 minuts en franges horàries concretes. El primer dia, hi va haver nombroses persones que van fer ús d’aquesta mesura, mentre que s’ha relaxat l’afluència en la segona jornada.