Els dos equips sub25 de bàsquet de l’Escola Pia ascendeixen a Tercera Catalana

Els equips sub25 de bàsquet de l’Escola Pia han aconseguit l’ascens de categoria, després de la finalització abrupta de les lligues pel coronavirus. Es corrobora així la tasca esportiva duta a terme els últims anys pels combinats escolars, en una darrera temporada on l’equip femení ha acabat en tercera posició del seu grup. El masculí ha quedat setè, però s’ha vist afavorit per les renúncies de clubs amb millor posició.

Joan Danés ‘Gifre’, coordinador esportiu de bàsquet de l’Escola Pia d’Olot: “Ens ha agafat més aviat del compte, perquè ho teníem marcat com a objectiu a les properes temporades. Intuíem que hi havia la possibilitat de pujar, però ens hem avançat.”

Els dos pujaran a la Tercera Catalana, on hi havia el Vall d’en Bas masculí i femení i l’Olot femení. L’ascens es pren per les places reservades pels equips sub25 en les categories nacionals. Això obligarà a fer un esforç econòmic a l’Escola Pia, perquè haurà de pagar a un segon àrbitre i una taula federada, més enllà de la dificultat esportiva de la nova categoria.

Joan Danés ‘Gifre’, coordinador esportiu de bàsquet de l’Escola Pia d’Olot:  “Mantindrem els mateixos equips, i els mateixos jugadors. Ens haurem de fer-hi més, perquè la competició serà més difícil. De totes maneres, esperem que gaudeixin de la categoria.”

De moment, el derbi que hi pot haver contra el Vall d’en Bas masculí es manté en dubte, perquè l’equip blau-cel podria pujar també a Segona Catalana. La Federació ha de prendre una decisió i malgrat que de moment manté els basencs a Tercera, els té reservats per si ha de compensar les categories superiors.

x