Els oratoris musulmans d’Olot tampoc obriran durant la fase 2

Ni amb un 30 ni amb un 50% de l’aforament. Els oratoris musulmans d’Olot es mantindran tancats almenys fins la fase 3 de la desesescalada.

La segona fase, que podria entrar en vigor dilluns, permet que els espais de culte funcionin amb un 50% de la seva capacitat, però la comunitat islàmica prefereix esperar per seguretat.

Rahal Hoummi, secretari comunitat islàmica Garrotxa: És difícil controlar-ho tot. El fet de reduïr al 30 o al 50% , qui ho farà? El primer que arriba, entra i qui no, no? És per evitar conflictes, per evitar la propagació del virus, millor tenir-ho tancat fins a recuperar la “nova normalitat”.

Aquest diumenge, les famílies musulmanes de la Garrotxa van viure en la intimitat la pregària col·lectiva de l’Eid el Fitr, el final del Ramadà. El secretari de la comunitat islàmica garrotxina reconeix la dificultat d’implantar mesures com mantenir la distància o portar mascareta i astores individuals per resar.

 

x