L’Ajuntament de Les Preses ha arreglat els danys del temporal Glòria i segueix amb el manteniment dels recs per ajudar a la pagesia

Abans de l’arribada de la pandèmia del coronavirus, les Preses va poder completar la neteja de les rieres que conflueixen al riu Fluvià i les seves preses, col·lapsades per la vegetació que havia deixat al seu pas el temporal Glòria. Ho ha pogut fer gràcies a l’aportació de l’Agència Catalana de l’Aigua, que ha sufragat els més de 20.000 euros que havia costat l’actuació.

Lluís Guillaumes, regidor Economia i Medi Ambient: No vam tenir incidències fortes de cara al poble, però sí pel que fa a l’entorn. La quantitat de llenya que s’ha tret d’aquestes rieres és molt important. És una obra que hem de felicitar, aquesta vegada sí, a l’ACA que ha donat uns diners perquè es netegessin els rius i les rieres principals. Hem pogut treure els troncs des d’aquí al poble fins a dalt a l’inici de Xenacs.

L’Ajuntament ha seguit solucionant els danys ocasionats pel Glòria amb fons propis, amb els quals ha pogut arranjar espais on s’havien ocasionat esllavissades.

Lluís Guillaumes, regidor Economia i Medi Ambient: El Glòria, tot el que eren els embornals de travessar la carretera van quedar tots tapats i hi hagut moltes esllavissades.

El consistori compta amb un pressupost anual d’uns 20.000 euros amb què pot fer aquestes i altres actuacions, com la neteja dels recs al seu pas pels camps agrícoles. L’any passat va acabar en aquest punt de la Vall del Corb i aquest any continua netejant alguns metres.

Lluís Guillaumes, regidor Economia i Medi Ambient: Ens trobem amb uns pagesos que tan de bo visquin molts anys i puguin mantenir aquesta activitat. Abans ells es netejaven els recs que venen de la muntanya i ara els és impossible fer-ho. Jo els hi diria que miressin les ajudes a nivell de particulars perquè entre tots hem d’intentar mantenir l’equilibri. Tothom deu sentir a parlar de la famosa regla de la despesa, que l’ajuntament tindrem menys ingressos i moltes més despeses, unes despeses que s’han de fer. Tenim la sort que com a equip de govern i com a oposició, veuen la necessitat de fer aquestes accions, perquè com dic, crec que és un benefici de tots.

x