L’hostaleria i la restauració a la Garrotxa esperen obrir de manera generalitzada a partir de la fase 2 del desconfinament

Segons el Departament de Salut de, la Garrotxa podria entrar a la fase 2 del desconfinament el proper dilluns. Un dels canvis més notables pel que fa a l’hostaleria i la restauració en aquesta fase, és la permissió de consumir dins dels locals i l’obertura del 30% de l’aforament en establiments turístics.

Tot i que a la comarca molts municipis garrotxins ja van poder acollir-se a la normativa de divendres passat, van ser pocs els establiments que van decidir obrir l’interior dels seus locals. Consideren que els clients disposen de poca informació i això crea incertesa a l’hostaleria.

Gerard Xifra, president Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Hem d’anar recuperant la confiança del client, perquè acabi sortint i venint i això comporta una mica de temps. No només de la població local sinó també de tota l’àrea sanitària. Al client el que se li ha provocat és un mareig. Hem d’intentar que les normes siguin homogènies per tot plegats perquè el client tingui la confiança de saber què és el que ha de fer. Encara hi ha clients que venen i pregunten si es poden treure o no la mascareta. 

Segons Xifra, a principi de setmana ja es va anar notant un increment de la demanda i esperen que en els pròxims 15 dies hi hagi la totalitat dels establiments de restauració oberts.

A tot això però, al sector se li suma un nou condicionant: la conciliació familiar.

Gerard  Xifra, president Associació d’Hostalatge de la Garrotxa: Sí que hi haurà el tema mateix que les escoles obriran una jornada de 9 a 1 i nosaltres som un sector que ens basem molt en el servei del migdia. Tenim un problema per veure con deixem la mainada i com incorporem tot el nostre personal.

En relació a hotels i cases rurals, consideren que la fase 2 serà el que ha estat la fase 1 per a la restauració, una adaptació i un primer contacte amb el client.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: Vas veient la tendència que la gent té la intenció d’obrir. Els hi falta el punt aquest d’acabar de veure les normatives. S’estan fent els cursos pertinents per acabar de concretar quina és la normativa en segons quins tipus d’allotjament. 

 

x