Les entitats sobiranistes garrotxines reprendran les concentracions a Olot el proper dilluns

Després de gairebé 11 setmanes sense poder fer-ho, les entitats sobiranistes de la Garrotxa tornaran a reprendre les concentracions dels dilluns davant de l’Ajuntament d’Olot per donar suport, de manera presencial, als polítics i líders independentistes si la comarca passa a fase 2 el proper dilluns.

Núria Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: La repressió continua, totes les coses per les que lluitàvem continuen i a més n’hi ha de noves. Ens tornarem a trobar el dia 1 de juny a 2/4 de 8 del vespre davant de l’Ajuntament d’Olot, si es passa a fase 2 que esperem que sí.

Unes concentracions que, segons l’organització, recorden a la normalitat, però que al cap i a la fi no deixen de ser una normalitat anòmala.

Magda Ripoll, presidenta ANC Garrotxa: Haver de sortir a reclamar els drets civils del poble català, reclamar l’alliberament dels nostres presos i preses polítics i el retrobament dels exiliats.

Durant la celebració, es presentarà una nova sobrecàrrega de la mà de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa, així com l’actuació del músic olotí Àngel Girona i es realitzaran uns parlaments.

Tot plegat, des de l’organització han preparat unes mesures de seguretat exhaustives per tal de procurar distàncies i que sigui una concentració amb tota la seguretat possible.

Magda Ripoll, presidenta ANC Garrotxa: El que farem aquí serà una espècie de puzzle a la plaça on marcarem cadascuna de les persones al lloc on ha d’anar.

Núria Batallé, presidenta Òmnium Garrotxa: Hi haurà unes marques a terra que la gent quedarà separada uns dos metres per tots costats. Tothom ha deportar la mascareta de seguretat  i sobretot no repartirem absolutament res de material.