Confinades però participatives, així seran les Festes del Roser de Riudaura

Riudaura està de festa aquest proper cap de setmana. El municipi celebra la tradicional Festa del Roser, enguany però, com molts altres pobles a la comarca, s’haurà de celebrar de manera diferent. Una festa que, com diuen els mateixos organitzadors, serà confinada però participativa.

Eduard del Valle, regidor Cultura Aj.Riudaura: El que queda és el poble i el que hem de fer és que la gent participi, s’ho passi bé i amb això construïm una festa el més divertida possible.

Entre les activitats destacades, es durà a terme un concurs d’engalanament de balcons i finestres, així com concerts dissabte amb Música des dels Terrats i la presentació d’un videoclip de músics, i no músics, riudarencs a través de les xarxes socials.

Diumenge, els carrers de Riudaura s’ompliran de la Txarandaura, una grup format per músics, gegantons i per primer any, de capgrossos que voltaran per tot el poble animant a tothom.

Eduard del Valle, regidor Cultura Aj.Riudaura: Intentarem fer un passacarrers, que tothom estigui a casa, que surti als balcons, i anirem passant per tots els carrers.

Però un dels esdeveniments més esperats de la Festa del Roser és, probablement el Ball del Gambeto, una dansa d’origen medieval tradicional del municipi. En aquest cas, es publicarà un vídeo a les xarxes socials per repassar la història d’aquest ball centenari, una manera de no perdre la tradició dins d’aquestes circumstàncies tan difícils.

Eduard del Valle, regidor Cultura Aj.Riudaura: Davant d’una circumstància com aquesta el més fàcil és anul·lar. Nosaltres hem cregut que no, que hem de fer el possible per tirar endavant aquesta festa.

El programa complert de les festes del Roser el podran trobar al web de l’ajuntament.