La Garrotxa passarà a la fase 2 a partir de dilluns

El govern espanyol ha confirmat que la Garrotxa i la resta de la regió sanitària de Girona passaran a la fase 2, tal i com havia proposat el Govern de la Generalitat.

Juntament amb Girona, passaran també a la fase 2 la Catalunya Central, l’Alt Penedès i el Garraf.

La fase 2 del desconfinament aboleix les franges horàries per a la població en general, tot i que es mantenen les franges prioritàries per a les persones més grans de 70 anys (de 10 del matí a les 12 del migdia i de les 7 a les 8 de la tarda). Permet passejades en grup fins a 15 persones amb ús obligatori de mascareta, les visites a residències i la reobertura de les piscines recreatives en un 30% de la capacitat, a més de cinemes, teatres i interiors de bars i restaurants, al 40% de la seva capacitat i sense possibilitat de consumir a la barra.

Aquesta fase de confinament també permet la reobertura de les platges i visites a les segones residències, tot recordant que els ciutadans encara no podran canviar de regió sanitària fins a la fase 3.