La finalització de la temporada decretada per la FCF genera discrepàncies al futbol formatiu garrotxí

El coronavirus ha esborrat per complert la temporada del futbol formatiu català. Així es desprèn de la circular de la Federació Catalana de Futbol, que anuncia que no hi haurà ascensos ni descensos per al proper curs, i deixa deserts els títols de campió de lliga.

Un dels més perjudicats és el Club de Futbol Vall d’en Bas: el seu equip femení de Segona Divisió Infantil ja s’havia proclamat campió matemàtic de lliga després d’haver guanyat tots els 17 partits que havia disputat, però la decisió de l’ens federatiu farà que no quedi constància de la seva gesta.

Jordi Busquets, president CF Vall d’en Bas: “Ens trobem que es deixa de ser campió perquè és com si no hagués existit la temporada. Costa dir a les nenes que després de guanyar tots els partits no consti que són campiones. Com li expliquem això a un nen després d’esforçar-s’hi tota la lliga?”

El club basenc també tenia un infantil de Segona Divisió ocupant el primer lloc. A Les Preses, el Bosc de Tosca tenia dos equips ocupant la posició capdavantera de la classificació, a Primera i Segona Divisió alevina. Ara resten a l’espera d’alguna baixa en lligues superiors per pujar.

Albert Danés, director esportiu CEF Bosc de Tosca: “Ens sap greu, perquè estaven fent molt bona temporada. No tindrem el premi que ens agradaria, però ha passat aquesta pandèmia i no ho podem escollir. Hem de ser cauts a l’hora de tornar a començar i entenem que la Federació ha hagut de prendre una decisió complicada.”

També es veu afectat la Unió Esportiva Olot. Amb un equip pensat per pujar, el seu cadet B de Primera Divisió es pot quedar a les portes de l’ascens a preferent malgrat portar nou punts d’avantatge respecte el segon classificat, en cas que no hi hagi cap vacant en categories superiors.