Les escoles bressol municipals es preparen per obrir dilluns vinent amb totes les garanties de seguretat

L’Institut Municipal d’Educació i l’Ajuntament d’Olot estan ja ultimant els detalls per a l’obertura de les escoles bressol municipals amb la fase 2. A Olot, dilluns vinent obriran les quatre escoles d’educació infantil de la ciutat fins al 30 de juny, dins l’horari de 9 a1 del migdia.

El Departament d’Educació planteja una tornada a l’activitat amb prioritat per les famílies els adults de les quals treballin tots dos de manera presencial i a les famílies vulnerables.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Les instruccions que ha donat el Departament d’Educació té a veure amb els horaris, amb el nombre d’alumnes que hi pot haver per grup. Estem parlant dels que van de 0 a 1 any aquests no és possible que tornin a l’escola. Només vindran els de 1 a 2 i els de 2 a 3, en grups de 5 i a més a més no es podran relacionar entre ells per minimitzar que si algun d’ells s’ha contagiat de la COVID-19 no ho pugui passar a la resta d’infants.

Els pares hauran de signar una declaració responsable que, entre d’altres aspectes, confirma que l’infant no té cap simptomatologia compatible amb el coronavirus, ni ha estat en contacte amb cap persona positiva i que disposa del calendari de vacunes al dia.

També amb l’inici de la fase 2, el mercat setmanal de la ciutat incorporarà 16 parades més, arribant a un total d’un centenar entre roba i complements i d’alimentació i planter.

Per tal de poder mantenir la distància entre aquestes, l’Ajuntament d’Olot ha proposat distribuir les parades també als carrers adjacents al Firal, com ara el carrer Montsalvatge, Bisbe Guillamet o Bolòs.

Pep Berga, alcalde d’Olot: Fins que no recuperem la normalitat d’aquestes franges de separació, volem que tothom qui tingui ganes de tornar al mercat pugui fer-ho i pensem que la millor manera és aquesta.

x