Les escoles bressol municipals de la Garrotxa tornaran a l’activitat amb un 23% dels infants

Les llars d’infants de la Garrotxa tornen a obrir aquest dilluns en el marc de la fase 2 de desconfinament. Segons les dades de 12 dels 21 municipis de la comarca, però, preveuen que només un 23% dels infants que poden fer-ho, els que tenen entre 1 i 3 anys, tornin a la llar l’1 de juny.

El Departament d’Educació ha donat prioritat a les famílies vulnerables o aquelles on els dos progenitors treballin de manera presencial. També s’ha limitat l’horari d’atenció de 9 del matí a 1 del migdia. Educació també ha fixat un màxim de 5 alumnes per grup, que no poden relacionar-se entre ells per reduir la possibilitat de contagi. A més, els pares han de signar una declaració responsable on certifiquen que el seu fill no ha tingut símptomes compatibles amb la COVID-19 en els últims 14 dies ni contacte amb cap positiu. També s’ha determinat la obligatorietat de tenir el calendari vacunal al dia.

x