La fase 2 del desconfinament relaxa les restriccions en alguns serveis a partir d’aquest dilluns

Com a comarca de la regió sanitària de Girona, la Garrotxa entra dilluns a la fase 2 del desconfinament progressiu, que permet reprendre parcialment determinades activitats. Consulta què es pot fer i amb quines condicions:

Trobades i visites

En la fase 2, es permeten les trobades d’un màxim de 15 persones que no convisquin al mateix domicili, a casa i a l’exterior. També es poden començar a fer visites a residències de gent gran on no hi hagi casos de COVID-19, així com a pisos i habitatges tutelats. Es permeten els desplaçaments, sempre dins la mateixa regió sanitària.

Reobertura dels centres educatius

A partir de l’1 de juny, els centres educatius reobren per a l’atenció personalitzada dels alumnes. Tot i així, es manté l’activitat lectiva telemàtica fins a final de curs.

Hostaleria i restauració 

Els bars i restaurants poden tornar a oferir servei de taula a l’interior dels seus locals, amb un 40% de la capacitat.

Comerç 

Poden obrir les botigues d’una superfície superior als 400 m2, i els centres comercials, amb un terç de l’aforament màxim.

Equipaments culturals 

En la fase 2, es permet l’obertura de cinemes i teatres, monuments i equipaments culturals, amb un terç de la capacitat i mesures de seguretat i higiene. Les biblioteques poden obrir amb un 30% de la capacitat i es permet la celebració de congressos i seminaris amb un màxim de 50 assistents.

Es poden celebrar espectacles culturals a l’exterior amb un màxim de 400 assistents, i de 50 en espais tancats

Piscines i platges 

Reobren també platges i piscines, amb restriccions d’aforament. En el cas de les piscines, només s’hi podrà accedir amb cita prèvia i a les platges, en grups de 15 persones com a màxim.

Celebracions religioses

Els espais de culte amplien l’aforament a la meitat. Es poden celebrar casaments amb una limitació del 50% de l’aforament del local i un topall de 50 convidats en espais tancats i 100 en espais oberts. També es permeten les vetlles i els enterraments, amb 15 assistents a l’interior i 25 a l’aire lliure.

Esport

Pel que fa a l’esport, s’eliminen les limitacions horàries excepte en les franges reservades per als majors de 70 anys, de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 del vespre. A partir de dilluns es poden reprendre els entrenaments en lligues no professionals federades i les competicions esportives a porta tancada o amb restriccions d’aforament.