L’Ajuntament de Les Preses fa balanç de les seves actuacions durant la pandèmia de la COVID-19 al municipi

La crisi del coronavirus probablement hagi estat un dels episodis més complicats de molts dels municipis d’arreu del país. Aquesta crisi sanitària però, també ha posat de manifest el paper que representen les institucions municipals en el dia a dia dels veïns i veïnes, moltes vegades poc visible.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: L’Ajuntament és la primera institució i la que està més propera al ciutadà i és la que en qualsevol situació, la primer rep. Això s’ha posat amb més valor.

A Les Preses, dels més de 1.700 habitants del municipi, una setantena són majors de 65 anys que viuen sols, un col·lectiu vulnerable en el qual el consistori va posar el focus d’atenció des de l’inici de la pandèmia, proporcionant mascaretes o posant a disposició dels veïns els telèfons dels treballadors de la brigada, l’agutzil i la farmàcia del poble, per fer-los arribar medicaments, productes de primera necessitat o acompanyar-los, per exemple, al banc. Als més petits del municipi, també se’ls va proporcionar mascaretes, acompanyades però, d’una bossa de llaminadures.

A nivell més lúdic pel dia de Sant Jordi, una jornada diferent a causa del confinament, l’Ajuntament de les Preses va regalar una planta a cada casa del municipi, per celebrar la diada. Una dotzena de voluntaris formats per personal del consistori, veïns i regidors, van passar casa per casa per entregar gairebé un miler de plantes.

Pere Vila, alcalde de Les Preses: Jo crec que malgrat tota la problemàtica que hi ha hagut, malgrat tot el cost humà que ha representat, en traurem també profit.

x