L’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa espera que puguin obrir el 90% dels establiments de la comarca

La Garrotxa ha entrat, a partir d’aquest dilluns, a la fase 2 del desconfinament. En aquesta fase, pel que fa a la restauració i hostaleria, s’estableix l’obertura al públic de l’interior dels establiments sempre i quan no se superi el 40% del seu aforament.

Des de l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, afirmen que entre els clients encara hi ha molta incertesa sobre què és el que poden fer i què no.

Gerard Xifra, president Associació Hostalatge de la Garrotxa: Sí que veiem que pot ser una bona oportunitat per engegar màquines, per treure treballadors dels ERTE i poder ampliar la oferta d’oferir a dins. La gent és molt reticent a fer visites. Veiem que no hi ha hagut moviments, no hi ha hagut mobilitat. Veiem que encara falta la confiança.

Des l’Associació confien en que entre aquesta setmana i la següent obrin ja pràcticament entre el 80 i el 90% dels establiments, deixant entre un 20 i un 10 els que obriran a partir de la fase 3.

Però el confinament també ha donat la oportunitat a altres negocis a reinventar-se, com és el cas de La Vinoteca, abans La Cuina del Mercat, que ha aprofitat aquests mesos de tancament per canviar la seva imatge i adaptar-se a les noves mesures de seguretat: taules separades amb mampares de metacrilat, l’interior del local més diàfan amb només dues taules…

Miquel Fluvià, La Vinoteca: El Covid ens ho ha portat però nosaltres ja ho deixarem permanent. Hem creat un espai de botiga per compra de productes i dos botes per fer la degustació de tapes. El que sí que canviarà és la terrassa, que hi falten taules. El dia que tot es vagi relaxant i es pugui tornar a la normalitat absoluta, posarem les taules que falten i llavors quedaran lleugerament més juntes del que estan ara.

Pel que fa als allotjaments turístics, amb excepcions, pocs obriran les seves portes amb aquesta fase. Tot i així, la incertesa i el fet que només hi hagi mobilitat per la mateixa zona sanitària, fa que ara per ara, hi hagi poca demanda.

Gerard Xifra, vicepresident Turisme Garrotxa: Tampoc hi ha reserves. Tampoc hi ha demanda de gent que vulgui venir ara mateix a allotjar-se.

Des de Turisme Garrotxa, preveuen que no serà fins la fase 3 que obriran pràcticament la totalitat dels establiments turístics de la comarca.

x