Les escoles bressol reobren amb la constatació que no podran complir totes les mesures de distància amb nens d’un a tres anys

Aquest matí a l’escola bressol de Sant Pere Màrtir han retornat cinc dels més de 40 nens i nenes que habitualment utilitzaven les instal·lacions abans de la pandèmia.

Àngel Hernández, pare usuari escola bressol municipal: Tan la seva mare com jo som infermers, treballem a Figueres. Jo treballo a urgències, ella a quiròfan. Amb el tema del coronavirus hem tingut horaris molt complicats de feina i ha sigut bastant complicat poder-ho compaginar. Hem hagut de fer molts muntatges per combinar-ho amb la nena. A part que ens va bé per la feina, ella també necessita el contacte amb els companys, encara que sigui amb aquestes condicions.

Han tornat a l’aula 22 nens i nenes dels 200 que utilitzaven les quatre escoles bressol municipals d’Olot abans de la pandèmia, menys d’un 15% del total. A la Garrotxa s’havia previst el retorn del 23% dels nens i nenes a les escoles bressol municipals.

Aquest matí, a les mestres els tocava explicar-los als nens i nenes que a partir d’ara utilitzarien mascaretes, i constataven l’extrema dificultat de complir les instruccions de distància traslladades des del Departament d’Educació. A Olot, els pares i mares que han decidit portar els seus fills han estat informats d’aquestes dificultats.

Mariona Camps, regidora Educació Aj. Olot: Es va fer una reunió amb els pares i unes trucades a nivell particular, i se’ls ha anat explicant. Les famílies han d’estar tranquil·les i que tinguin clar que per davant de tot hi ha la protecció dels nens, tan a nivell sanitari com a nivell emocional. Necessiti el que necessiti hi anirem.

Per a la reobertura de les escoles municipals d’Olot, l’Institut Municipal d’Educació i altres departaments han dissenyat plans de neteja, desinfecció i adequació dels espais.

Els centres obriran fins al 30 de juny amb la ràtio d’una educadora per espai amb un màxim de cinc infants, entre les 9 del matí i la 1 del migdia i amb entrades i sortides esglaonades.