L’església de Sant Esteve acull la primera missa del desconfinament amb desenes d’assistents

Les primeres misses a les esglésies que depenen del Bisbat de Girona han coincidit amb el diumenge de Pentecosta o segona Pasqua. A l’església de Sant Esteve d’Olot, desenes de persones han assistit a l’ofici, de manera que gairebé s’ha omplert el terç d’aforament que es permet al temple dins la fase 1 de desescalada.

A l’inici de la missa, el rector de Sant Esteve i l’església del Tura, Mossèn Pere Domènech, ha dedicat unes paraules a les víctimes de la malaltia i aquelles que no s’han pogut acomiadar dels seus éssers estimats.

La primera missa a Sant Esteve ha estat especial en el contingut i en la forma. En tot moment s’han mantingut les distàncies de seguretat tal com estava marcat als bancs de l’església. A més, tots els assistents han de portar mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic abans d’entrar al temple. Aquest producte desinfectant i les pantalles protectores s’han introduït també al ritual de la comunió. El mossèn no pot donar-la directament a la boca als fidels, sinó a la mà, per motius de seguretat.

A partir de dilluns, amb l’entrada en vigor de la fase 2, l’aforament als espais de culte s’amplia al 50%, però es mantindran la resta de mesures de prevenció. L’església olotina torna a obrir en el seu horari habitual i s’hi poden celebrar enterraments, bateigs, comunions i casaments amb limitacions d’aforament.