Sant Feliu de Pallerols, Castellfollit de la Roca i Riudaura viuen les seves festes des de casa

Aquest darrer cap de setmana de maig, tres poblacions garrotxines han celebrat les seves festes en condicions excepcionals. Els balcons i les cases particulars han estat l’escenari de les celebracions i els concerts i actes tradicionals han quedat substituïts per propostes més modestes o virtuals.

A Riudaura, per la Festa del Roser, han estrenat la Txarangdaura, una desfilada de músics amb els gegants i capgrossos del poble. Músics i veïns han col·laborat en diferents vídeos participatius, un d’ells per recordar el ball del Gambeto.

Agustí Llop, Alcalde de Riudaura: “Aquest any s’ha hagut de suspendre el ball del Gambeto, que s’havia fet des de la Guerra Civil, però la gent té ganes de festa, de deixar les preocupacions enrere, i vam creure que calia fer alguna cosa”

A Castellfollit de la Roca, el grup de joves Basàltiks ha elaborat un pregó de la Festa de la Germandat en vídeo que s’ha pogut escoltar pels carrers i a les xarxes socials. Diumenge a la tarda els castellfollitencs han sortit al balcó per escoltar les cançons del cantador de l’Alta Garrotxa Manelic de Pera, que ha ofert un concert insòlit passant pels diferents carrers del municipi.

El ball dels cavallets, gegants i mulassa de Sant Feliu de Pallerols s’ha pogut veure en diferit per la televisió municipal, però la comissió de festes i l’ajuntament han traslladat el caliu de la festa als carrers durant el vermut als balcons i també a les xarxes socials.

x