ANC i Òmnium tornen a convocar les concentracions davant l’Ajuntament d’Olot 11 setmanes després de l’aturada pel coronavirus

Amb micròfons coberts, mascaretes, domassos portats de casa i aforament limitat a les marques col·locades al paviment per assegurar la distància de dos metres. Així va ser ahir la concentració número 132 d’Olot contra la repressió i per la llibertat dels líders independentistes, que va constar de música a càrrec d’Àngel Girona, minut de silenci i Cant dels Segadors final, després de diversos dilluns en què els manifestants han hagut de recordar les repressions per xarxes socials a causa de la crisi del coronavirus.

Nuri Batallé, presidenta d’Òmnium Cutural Garrotxa: Després d’onze setmanes de no poder fer les concentracions de manera presencial, avui les hem pogut tornar a  reprendre perquè hem entrat a la fase 2. El temps no ens ha acompanyat gaire però estem molt contents que la gent continua mobilitzada i tornem a ser aquí, tornem a ser aquí per tornar a reclamar i a denunciar la situació en què es troben els presos polítics i els exiliats.

Magda Ripoll, coordinadora local de l’ANC Olot: També és pels drets socials, pels nostres drets culturals i per esdevenir un poble independent, com tots els pobles que tenen drets. Malgrat la gran quantitat de pluja que ha caigut aquesta tarda, la gent ha vingut, i ha vingut amb ganes i amb il·lusió.

A partir d’ara, amb la fase 2, les concentracions es reprenen a Olot fins que es doni resposta a les demandes dels manifestants, cada dilluns a 2/4 de 8 de la tarda.