Argelaguer aprova la construcció d’un nou dipòsit per garantir el subministrament d’aigua

Fins ara, només dos dipòsits de 30 metres cúbics cada un garantien les reserves d’aigua d’Argelaguer. Una de les obres perseguides des de fa molts anys pel consistori és l’ampliació d’aquests dipòsits, i ara l’actuació comença a ser una realitat.

Dissabte es va aprovar en ple municipal el projecte de construcció d’un dipòsit de 1.000 metres cúbics, que podrà garantir el subministrament del poble i del seu polígon industrial, una zona que consumeix més del 60% de l’aigua del terme. A més, també pot donar servei de forma puntual a Tortellà.

Artur Ginesta, Alcalde d’Argelaguer: “Els estius tenim molts de problemes perquè no hi ha aigua, i menys si hem de garantir cabals ecològics. Per tant, hem de buscar altres solucions.”

Argelaguer capta l’aigua de la zona del Gomarell, a Montagut. Per construir els dipòsits, primer farà un nou camí de serveis que anirà paral·lel a l’autovia. El ple municipal també va aprovar els tancaments de les zones de deixalles del nucli urbà i del barri del Pont. Es farà amb material reciclat, i tindran una funció estètica i una funció dissuasiva per evitar abocaments incontrolats.

Artur Ginesta, Alcalde d’Argelaguer: “També preveiem que els espais es puguin tancar i obrir amb una targeta magnètica.”

Els tancaments podrien estar finalitzats a finals d’estiu i tindran un cost que rondarà els 20.000 euros. Pel que fa al dipòsit i el camí, el consistori adjudicarà ja el vial de serveis amb un cost de 104.000 euros, mentre que s’espera que a l’estiu arrenquin les obres del dipòsit amb un pressupost de més de 260.000 euros sufragats en part per l’Agència Catalana de l’Aigua.