Els comerciants d’Olot finalitzen el procés de reobertura dels establiments amb la fase 2

L’inici de la fase 2 ha comportat el final d’un procés llarg i complicat de reobertura dels establiments de la ciutat. Probablement un dels episodis més difícils de molts dels comerciants de la ciutat.

El procés d’obertura va començar amb les cites prèvies, un mètode que tot i que no va acabar de funcionar en tots els establiments, va ser un primer pas per aixecar la persiana de molts dels comerços de la ciutat. Ara però, amb el relaxament del confinament i la lliure circulació de la gent pels carrers, les botigues poden obrir amb l’horari habitual i les ventes han començat a millorar.

Anna Planella, ACO: Un cop s’ha pogut obrir, i ara ja estem tots oberts, ara és tot diferent. La cita prèvia quasi és com una obligació, d’entrar a dins i haver de comprar. En canvi si tu tens la porta oberta, pots entrar, mirar, potser mires i tornes demà…és una situació completament diferent.

La nova normalitat però, ha suposat pels comerciants una sèrie d’inversions per tal de complir totes les mesures de seguretat, prevenció i higiene.

Anna Planella, ACO: Hem comprat gels, hem comprat guants, mascaretes, el tema dels esprais…tot això sí, és una despesa.

Des de l’Associació de Comerciants, creuen que aquesta crisi acabarà, al final, tenint un resultat positiu. La pandèmia ha propiciat que es valori, una mica més, el comerç local i la importància que té aquest per la ciutat.

Anna Planella, ACO: Si les persianes estan a baix la gent no surt. Entenc que el client hauria de fer un esforç per comprar al poble, al comerç de proximitat. Si el poble té vida és una cadena, és tot una roda.