La reforma del centre cívic de Sant Jaume de Llierca, aturada per la crisi del coronavirus

Com en molts altres municipis d’arreu del territori, la crisi del coronavirus també ha fet aturar molts projectes que havien d’iniciar-se a principis d’aquest any.

El projecte del centre cívic, que consistia en reformar i ampliar l’equipament municipal s’ha vist endarrerit a causa de la pandèmia. Per iniciar la reforma, s’havia de produir la compra-venta de la nau adjacent, que permetria enderrocar el local de la brigada, als seus propietaris d’origen francès i que no han pogut desplaçar-se al municipi.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Quedarà endarrerit aquests mesos. Hem aprofitat amb els arquitectes per tenir a punt del projecte executiu. A nivell de projectes i documentació ho tenim tot enllestit. Tan bon punt aquesta part dels ajuntaments i d’execució pública aquesta setmana puguem tirar-ho endavant.

Un altre aspecte que ha volgut destacar Cargol, ha estat la gestió del Departament d’Educació en l’obertura de les escoles en aquesta fase 2 del desconfinament.

Jordi Cargol, alcalde de Sant Jaume de Llierca: Aquí el Departament ha fet una molt mala gestió de com reobrir, si és que s’havien de reobrir que això és un altre debat, però sobretot el moment de fer-ho ho ha posat molt complicat. No s’ha planificat, no s’ha treballat i no han tingut en compte els ajuntaments. Tots sabíem feia mesos que l’escola s’hauria d’obrir. I no hi haurà cap diferència amb avui que s’han obert a d’aquí dos mesos. Les mesures de prevenció i protecció hauran de ser iguals. No hauríem d’esperar al setembre que s’han d’obrir les escoles a l’última setmana per treballar-hi.

Pel que fa a la llar d’infants, des del consistori s’han anat realitzant trucades a cadascuna de les famílies per poder calcular aproximadament quants infants assistirien a l’escola bressol. Sobre aquestes dades el consistori ha pogut treballar per tal de reubicar aquests nens i nenes a dues aules de l’equipament.