Un llamp provoca un incendi a la piscina de les Preses i la tempesta també causa danys a la carretera vella de la Canya

En menys d’una hora, els Bombers han extingit el foc que un llamp ha generat en impactar al teulat de l’edifici de la Piscina Municipal de les Preses.

Després de sufocar les planes, les autoritats municipals han pogut veure els danys ocasionats. El foc ha afectat una desena de bigues de fusta que hauran de ser substituïdes, a més de dues dependències secundàries: el magatzem del socorrista i un dels vestidors. Afortunadament, la cuina ha patit poca afectació.

Foto: Ajuntament de les Preses

Aquest dimecres els pèrits faran una visita a l’edifici per avaluar-ne els danys. En principi, sembla que l’incident no hauria d’afectar a la reobertura de les instal·lacions de cares a l’activitat del Casal i Casalet ni a la pròpia del servei de piscina municipal.

La tempesta també ha afectat a La Canya. La zona del polígon de Cuní d’Olot ha quedat inundada per moments per la nombrosa aigua que sortia expulsada dels sobreeixidors. Només a Olot, aquest dilluns a la tarda s’han registrat més de 50 litres per metre quadrat. L’aigua ha destrossat la carretera vella de la Canya en un tram superior als 100 metres. Precisament, el tram havia quedat malmès durant l’episodi del temporal Glòria i ara s’haurà de tornar a reparar.

Santi Reixach, alcalde de la Vall de Bianya: L’aigua que ha baixat aquí ha estat impressionant, han caigut galletades. Hem de dir que ha plogut sobre mullat.

A Olot, els Bombers encara han fet dues actuacions per la inundació de baixos als carrers de la Masia i Isaac Albéniz. Al polígon de les Preses, la pluja no ha generat més afectacions.