El Consorci de l’Alta Garrotxa es planteja diverses mesures de restricció sobre l’aparcament de Sadernes

L’aparcament de Santa Cecília de Sadernes es manté tancat des de l’inici de l’estat d’alarma per impedir la propagació del coronavirus amb l’acumulació de vehicles a la zona. Des del passat cap de setmana, però, el Consorci de l’Alta Garrotxa va establir un servei d’informació per comunicar sobre l’estat dels aparcaments a l’accés de Montagut i recomanant que no s’accedeixi al sector, recordant que s’eviti el bany a les gorgues. La mesura va funcionar, però l’ens es planteja ara si avançar l’obertura restringida de les zones d’estacionament per accedir a l’espai d’interès natural.

Santi Reixach, president Consorci Alta Garrotxa: “Tot això també va evolucionant molt ràpid. Ara cal veure quines decisions prenem: si obrim una part d’aparcament amb els informadors amb 50 o 70 cotxes d’aforament o bé si els informadors es posen a baix a l’accés per Montagut per evitar que els vehicles puguin cap a la zona.”

De moment, els informadors es mantindran, ja sigui a l’accés de Montagut o al mateix aparcament de Sadernes. Però el Consorci demana suport als cossos de seguretat i a la població per garantir les mesures de restricció.

Santi Reixach, president Consorci Alta Garrotxa:“Està molt bé que hi hagi els informadors, però també necessitem ajuda dels Mossos d’Esquadra i dels Agents Rurals. Aquest passat cap de setmana hi van ser, i amb l’objectiu d’evitar nous contagis. No podem permetre aglomeracions que provoquin un increment de contagis i evitin que passem de fase a tota la regió sanitària.”

Aquest dijous es preveu que el Consorci de l’Alta Garrotxa prengui una decisió sobre si manté la restricció total o obre els aparcaments amb limitacions.