Ja s’ha presentat la guia Activa l’Estiu de la Garrotxa, marcada per la crisi de la COVID-19

Aquest dimarts s’ha presentat la 15a edició de la Guia Activa l’Estiu, elaborada conjuntament per l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa.

La guia s’estructura en una primera part amb totes les activitats organitzades per l’Ajuntament d’Olot al seu programa Estiu Riu i seguidament apareixen les activitats de dotze municipis de la comarca.

Pel que fa a temàtiques, s’hi troben activitats que ja són un clàssic de l’estiu a la Garrotxa, com les Brigades d’estiu, els Camps de Treball o els Casals esportius. Enguany però, també s’hi han inclòs algunes de noves com ara els Casalets per als més petits (nens nascuts a l’any 2017, que servirà com a procés d’adaptació per l’entrada a P-3 al setembre o casals enfocats al patrimoni natural per, entre d’altres aspectes, donar consciència ecologista als joves com el de Les Planes d’Hostoles.

Aniol Sellabona, conseller joventut Consell Comarcal de la Garrotxa:  Casals com aquest no és res més d’aquesta respota que hem de donar de manera immediata a aquesta urgència climàtica i que hem d’afrontar a nivell transversal i una d’aquestes maneres es afrontar-ho amb els casals d’estiu. De fet, també ja avanço que el fil conductor dels casals mancomunats del Consell Comarcal de la Garrotxa aniran sobre la sostenibilitat i la cura del planeta.

Amb motiu de la pandèmia, tota la programació ha estat pensada per oferir activitats de qualitat i educatives però sobretot compatibles amb els requeriments i mesures sanitàries marcades pel Departament de Salut. De fet, les activitats tal i com les recull la guia només es podran dur a terme si la comarca entra en fase 3 del desonfinament.

Mariona Camps, regidora educació Aj.Olot: Hem hagut de fer unes activitats una mica més restringides sobretot per temes de seguretat. Tot el que ens han dit des de protecció civil i les autoritats sanitàries estarà aplicat i això limita una mica les activitats de lleure, que són tan socials i tan educatives i pedagògiques que de vegades el contacte costa una mica d’evitar. Aquí hi ha hagut un gran esforç per part dels tècnics i monitors per muntar activitats que es pugui respectar aquesta distància que ens recomanen.

Pel que fa a les inscripcions a les activitats a la guia es detalla tota la informació per cada activitat proposada. Es pot consultar a través del web del Institut Municipal d’Educació, al web garrotxajove.cat o bé a la pàgina web del Consell Comarcal de la Garrotxa.

x