La Garrotxa registra 723 ERTO que afecten a més de 5.000 persones

Fins aquest dimarts 2 de juny encara hi ha 723 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació registrats a la Garrotxa, que afecten 5.099 treballadors. Les últimes xifres de l’atur mostren com la destrucció d’ocupació continua a l’alça, però d’una manera menys acusada. A l’abril, gairebé 500 garrotxins van perdre la feina, mentre que al maig ho han fet 58 persones, 23 d’elles a Olot.

Estanis Vayreda, Regidor Promoció de la Ciutat Aj. Olot:  L’efecte més important el vam tenir al mes d’abril, les dades s’han incrementat molt poquet, hi ha persones que estan dins els ERTO i per tant fins a finals de juny no podrem saber el coneixement exacte de l’increment d’aturats que hi ha hagut durant el període de la pandèmia.

Davant la impossibilitat d’oferir formació presencial, l’Àrea d’Ocupació del Mas les Mates d’Olot ha reformulat l’oferta de cursos gratuïts. S’oferiran una cinquantena de sessions per aprendre a fer ús de les eines digitals en la recerca de feina.

Estanis Vayreda, Regidor Promoció de la Ciutat Aj. Olot:  Hem constatat que algunes persones tenen aquesta mancança, i ha posat de manifest que hem d’estar més ben preparats. Són formacions de curta durada i el que volen és ajudar aquestes persones a estar més preparades. 

Les inscripcions als diferents tallers, que s’aniran publicant al web del Servei d’Ocupació, s’hauran de formalitzar a través del web de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot.  La primera sessió, prevista pel 15 de juny, tractarà sobre buscar feina a través del mòbil.

x