La històrica botiga Ca l’Arqués d’Olot tanca després d’anys lluitant contra la venda online i l’aturada obligada pel coronavirus

L’emblemàtica botiga Ca l’Arqués d’Olot, fundada el 1940 com a llibreria i actualment especialitzada en serveis de copisteria i venda de material escolar i d’oficina, no apujarà més la persiana. Així ho ha decidit la direcció després d’anys competint amb la venda ‘online’ de grans plataformes. El tancament obligat per la crisi del coronavirus ha estat “l’estocada final” que els ha obligat tancar la persiana, tal i com els mateixos responsables han explicat.

El servei de copisteria que oferia la històrica botiga olotina s’ha vist colpejat els darrers anys per la impressió ‘low cost’ de diferents plataformes d’Internet o la possibilitat d’impressió a petita escala que ara també ofereixen les impremtes. Pel que fa al material escolar, plataformes com Amazon, comerços oberts als centres educatius o a les seves proximitats i la instal·lació de la cadena Abacus a les proximitats de la plaça del Mig han dificultat la venda d’articles en aquest establiment olotí.

A la competència que els últims anys ha suposat la venda ‘online’, els responsables d’Arqués Còpies hi afegeixen algunes dificultats més recents, com les obres de millora de la plaça del Mig, on es troba ubicat aquest comerç olotí, que van tenir una durada de sis mesos, o les posteriors relliscades al paviment, que van deixar l’establiment sense visites molts matins a finals del 2019, com expliquen des de la direcció.

Els responsables qualifiquen l’aturada obligada per la crisi del coronavirus d'”estocada final” per a un negoci que ocupava sis persones amb uns 20 anys d’antiguitat. Els únics productes que encara gaudien d’una sortida notable a l’establiment eren els articles d’oficina. Un dels responsables de l’empresa familiar té previst continuar amb la venda de material d’oficina a través d’Internet.

 

x