El Planestiueja’t de Les Planes d’Hostoles s’ajorna fins el 2021 i paga un 25% del catxet pactat a músics i tècnics

Aquest 2020 s’havia de celebrar la cinquena edició del Planestiueja’t, el festival musical d’estiu de les Planes d’Hostoles, però el coronavirus ha obligat a ajornar-ne la seva celebració fins l’any vinent. La indefinició generada en la normativa per la crisi pandèmica fa que a menys d’un mes per a la celebració del certamen no es pugui garantir el festival tal i com estava previst.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “La indefinició de les normes i els aforaments que podrem aplicar al festival, quan el nostre format és de fer concerts propers, fa que no puguem posar en venda les entrades i obliga a posposar l’edició d’enguany del Planestiueja’t.”

La programació es mantindrà pels dissabtes de juliol i agost del 2021, però per ajudar al sector cultural, l’Ajuntament ha pres la decisió d’abonar una part dels honoraris pactats als grups musicals i tècnics.

Eduard Llorà, alcalde de Les Planes d’Hostoles: “Els músics a dia d’avui tenen una situació molt complicada. Enteníem que algú que havia reservat la seva agenda per a participar al nostre Festival els hem d’ajudar i els abonarem el 25% de l’aportació pactada, que és el que ens veiem en cor de poder fer. Són aproximadament uns 15.000 euros”

El Planestiueja’t comptarà l’any vinent amb artistes com Roger Mas, Cor Geriona, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries o Mònica Green, entre les nou propostes programades.