La direcció d’obra es compromet a tenir enllestida l’ampliació de l’escola de Santa Pau abans de l’inici del nou curs

Les obres d’ampliació de l’escola Joan Maragall de Santa Pau finalment van començar el passat mes de febrer, però amb la crisi de la COVID-19, la Generalitat va aturar l’obra pública.

Ara, coincidint amb la reobertura dels centres educatius, els treballs s’han tornat a reprendre. S’hi construiran tres aules d’infantil i un espai de psicomotricitat, a més de la remodelació del pati.

La nova construcció permetrà acollir els 150 alumnes que el centre tindrà novament el curs vinent, substituint els barracons que han hagut d’utilitzar durant prop de cinc anys. No està clar si les construccions temporals hauran de marxar o també s’hi quedaran, si les noves mesures de distància entre nens i nenes així ho requereixen. En tot cas, la direcció d’obra s’ha compromès a finalitzar els treballs abans de l’inici del nou curs.

Pep Companys, alcalde de Santa Pau: El que ens preocupa més ara és que les obres d’ampliació puguin estar finalitzades al setembre i puguem començar el nou curs amb tres aules més que segurament ens aniran molt i molt bé per poder separar grups, preveient que serà un inici de curs diferent i que haurem d’utilitzar més espais. Si tinguéssim aquests tres espais no hauríem d’anar buscant espais a diferents llocs del poble com altres ajuntaments hauran de fer, centres cívics o altres equipaments municipals, i ho podríem fer tot aquí que penso que pel funcionament de l’escola seria molt millor.

Les obres d’ampliació de l’escola de Santa Pau tenen un pressupost d’uns 600.000 euros que pagarà el Departament d’Educació.