El clam contra el racisme arriba a Olot aquest proper diumenge amb una marxa a favor de la igualtat

Les manifestacions en contra de la violència policial i el racisme arrel de l’assassinat de George Floyd als Estats Units, s’ha estès pràcticament per tot el món. Tot plegat, es tracta d’un crit contra el racisme i les injustícies que cada dia es cometen al món.


És per això que la comunitat negra africana i afrodescendent ha convocat aquest diumenge manifestacions arreu de l’Estat. A Olot, de la mà de l’Associació de joves afrodescendents Sàgoe Olot, tindrà lloc a les 4 de la tarda davant de l’Ajuntament d’Olot.

Hawa Touray, membre Sàgoe Olot: Mostar el nostre malestar amb les forces policials, ja sigui Mossos d’Esquadra o Guàrdies Civils,etc, no només per l’última assassinat que hi hagut a Estats Units sinó per totes les injustícies que cada dia es cometen aquí a Catalunya, a Espanya i a tot arreu.

La marxa tindrà el seu inici a l’Ajuntament d’Olot on s’ha previst fer un minut de silenci per George Floyd. Seguidament, la marxa seguirà fins a les dependències de la Policia Municipal on es llegirà un manifest i seguirà el seu recorregut fins a la plaça major.

Hawa Touray, membre Sàgoe Olot: Convidar a tothom qui vulgui venir. Aquesta lluita és de tots, no només nostra. Tan els blancs com nosaltres els negres hem de lluitar perquè això s’acabi ja.

Des de l’Associació, i al trobar-nos encara en estat d’alarma, recomana a tothom seguir les mesures de seguretat establertes, com la utilització de mascaretes o el distanciament de dos metres entre els assistents.