Els instituts de la Garrotxa ofereixen tutories presencials a alumnes de cursos finalistes i no finalistes

Aquest divendres a l’Institut La Garrotxa d’Olot han començat les tutories grupals presencials per als cursos finalistes. Avui han tingut lloc les dels alumnes de segon de batxillerat. Alguns no podien reprimir abraçades amb els companys després de setmanes de no veure’s.

Coral Moli, alumna segon de batxillerat: Feia dos mesos que la majoria no ens vèiem i fa il·lusió retrobar-nos un altre vegada i per acabar bé el curs perquè es va tallar així de cop i la majoria no ens vam ni acomiadar.


Aquest era només un dels motius pels quals prop del 80% dels alumnes de segon de batxillerat de l’Institut la Garrotxa han decidit tornar al centre.

Eva Batlle, alumna batxillerat: També per agafar els llibres que no em vaig poder endur i que encara tenia a la taquilla. Des de casa ja treballem molt però poder dir-nos les coses a la cara és molt millor.

Una altra raó important per als alumnes de batxillerat ha estat rebre informació sobre la selectivitat, que aquest any tindrà lloc del 7 al 10 de juliol. L’acció educativa dels cursos finalistes els ha permès rebre ja aquests dies orientació telemàtica.

Jordi Antiga, director IES La Garrotxa: Ens demanaven de fer una part d’orientació que ja s’ha fet telemàticament i coordinadament amb tots els centres i escoles d’Olot que ha funcionat molt bé. Hem fet fins i tot portes obertes telemàtiques amb una assistència molt important.

Maria Buch, alumna segon de batxillerat: Els profes ens estan donant moltes eines, fem exàmens i anem practicant.

Les tutories presencials de l’acció educativa i avaluació dels cursos finalistes continuarà els propers dies per als alumnes de segon de cicles formatius i quart d’ESO. De manera coordinada, els instituts de la Garrotxa han acordat oferir-les també als alumnes de cursos no finalistes.

Jordi Antiga, director IES La Garrotxa: Fer almenys una tutoria final de curs per donar el tancament, donar les informacions, recollir o portar coses al centre, etc.

El tram final d’aquest curs, transformat pel coronavirus, arriba a la seva fi. Alumnes i professors esperen expectants al següent curs. Des de l’Institut La Garrotxa, el centre amb més estudiants, es pregunten com encabiran els seus habituals 1.200 alumnes amb l’aplicació de les normes de distanciament pròpies de la crisi sanitària.