HbbTV, un sistema per conèixer les preferències dels telespectadors

L’HbbTV és un sistema d’emissió de continguts sota demanda que fusiona els serveis de radiodifusió i banda ampla. Gràcies a aquesta tecnologia, podem accedir fàcilment amb el comandament a un sistema híbrid que combina la televisió digital amb continguts web. El sistema permet la possibilitat de mesurar les dades de consum d’emissions, una manera de calcular l’audiència de les televisions adherides.


Per fer aquesta medició i per tal de regularitzar la protecció de dades, a partir d’ara, a tots els espectadors que sintonitzin Olot Televisió i Televisió del Ripollès a través d’una SmartTV els apareixerà durant uns segons un missatge sobreimpressionat de consentiment a la recollida de ‘cookies’ del seu dispositiu.

Aquestes ‘cookies’ serveixen a la cadena per conèixer les preferències dels telespectadors i el temps que miren els diferents programes. Això permet  analitzar quins són els programes que tenen més audiència, i dissenyar-los en funció de les preferències dels telespectadors.

El missatge apareixerà de forma recurrent fins que s’accepti o es deshabiliti aquesta opció.

x